Ljubezen ali dandanašnja farsa

Knjiga Ljubezen ali dandanašnja farsa ni še en priročnik za samopomoč! Je racionalen pristop k vprašanjem, ki v našem svetu veljajo za iracionalna, odmaknjena, pogosto tudi tabuizirana.

Ljubezen ali dandanašnja farsaKnjiga je refleksija današnje družbe, ki čedalje bolj vodi v slepo ulico in tone vse nižje. Kako bi sicer razložili neskončno število neuspelih partnerskih zvez, čeravno slednja sodijo med najpomembnejše medosebne odnose? Zakaj se v Sloveniji vsako leto z ločitvijo konča med 35 in 45 odstotkov vseh zakonskih zvez? Podatki za EU kažejo približno slabo polovico, medtem ko se v ZDA razveže več kot polovica vseh poročenih parov! Da je stanje še bolj alarmantno, govori podatek, da je v partnerskih odnosih srečnih zgolj in samo 5 odstotkov ljudi!

Knjiga Ljubezen ali dandanašnja farsa se na poljuden način, pronicljivo in s precejšnjo mero zdravega humorja posveča odnosom v prijateljski in predvsem v partnerski zvezi. Skozi temeljni razmislek o definiciji ljubezni, čustev in občutenj bo knjiga spremenila vaš pogled na medosebne odnose. Razkrila vam bo razloge za številne neuspešne partnerske zveze, ki jih boste prepoznali v naučenih klišejih, obenem pa se boste globoko zamislili nad področjem varanja. Vzporedno z nastankom knjige, je namreč potekala obsežna raziskava, ki je na vzorcu preko 1.000 anketirancev odkrivala, kaj ljudje razumejo kot varanje.

Rezultati so nadvse presenetljivi. Bi verjeli, da več kot 39 odstotkov vprašanih razume izlet v dvoje kot varanje, medtem ko je sama vožnja v dvoje problematična manj kot 7 odstotkom vprašanih? Ali pa denimo, da je spolni odnos s kondomom za skoraj odstotno točko manj pereča oblika varanja kot spolni odnos brez kondoma?

Brez dvoma ob branju ne boste ostali ravnodušni! In čeprav Ljubezen ali dandanašnja farsa ni priročnik za samopomoč, se boste skozi različne življenjske situacije vedno vračali k njej in z njeno pomočjo lažje razumevali sami sebe in ljudi okoli vas. Knjiga Ljubezen ali dandanašnja farsa ni še en priročnik za samopomoč! Je namreč racionalen pristop k vprašanjem, ki v našem svetu veljajo za iracionalna, odmaknjena, pogosto tudi tabuizirana.

Nekaj mnenj in komentarjev o knjigi Ljubezen ali dandanašnja farsa, si lahko ogledate TUKAJ.