Paket. Zame?

Posted By on June 3, 2016 in Blog |

Nekoč sem veljal za enega največjih fenov države onkraj velike luže, danes … no ja, bistveno manj. Naštevati razloge, čemu spremenjeno mnenje niti nima pomena, toda Američani so v nečem res dobri. Skrbi za potrošnika.

Kadarkoli sem imel težave s pokvarjenim izdelkom, ali pa z napako, sem se več dni odpravljal do mesta nakupa. Prodajalci in običajno poslovodje, so dajali občutek, kot da so domači kupci namenoma uničil matično ploščo po nekaj tednih uporabe telefona, povlekli nit iz srajce, po nekaj dnevih ponosili hlače do neprepoznavnosti, uničil bluetooth na računalniku … Verjetno je vsakdo, ki se je podal na pot reklamacij srečal z neskončnostjo pre- in prigovarjanja o tem, kdo je kriv za nastalo napako. Večkrat sem si celo rekel, zakaj hudiča ne pogoltnem ta denar in si mislim svoje.

Pred nekaj meseci sem prijatelju naročil kavbojke onkrajlužnega proizvajalca. Avtohtone. Kultne. Domače. „Originalne“! Do nedavnega sem bil prepričan,levis da so neuničljive, saj so nekatere bile nakupljene celo desetletje nazaj, ampak se niso vdale. Tokrat sem bil naravnost osupel. Ne pretiravam. Po štirih dnevih nošenja, se je naredila luknja … tam kjer si človek nikoli ne želi. Ogorčen sem se obrnil na proizvajalca, kjer so brez kakršnegakoli kompliciranja dejali, da naj kavbojke zapakiram in pošljem k njim. Čeprav nisem imel več računa!

Po nekaj tednih me pričaka obvestilo o pošiljki. Začuden pokličem. Kurir dostavi. Odprem paket. Dva para kavbojk! DVA PARA! Uoouuu. Brez kakršnihkoli analiz, preverjanj, sumničenj, obsojanj. Dva para! In čeprav ne sodim več med tiste, ki mislijo, da se onkraj luže cedita med in mleko, pa se me je ta gesta resnično dotaknila. In zakaj pravzaprav delim to izkušnjo z vami? Preprosto. V Sloveniji se mi (pre)pogosto zdi, da je kupec nekdo, ki se gre pogret v topel prostor, nekdo, ki potrebuje intimen pogovor s prodajalcem, nekdo, ki ne ve kam bi s časom … Samo kupec ni! Nikakor ne potrebujem dveh novih parov hlač, ali dveh novih telefonov, računalnikov … Le občutek zavedanja prodajalcev, da vsak nakup pričara tudi njihov znesek na bančnem računu sleherni mesec. Zakaj torej odgnati kupca na tako poceni način?